Δικαίωμα στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία - Ένα βήμα προς την ισότητα - AbleBook

Δικαίωμα στην εργασία για τα άτομα με αναπηρία – Ένα βήμα προς την ισότητα

Ο Ανδρέας Βασιλείου CEO της Ablebook και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, παρουσιάζουν μια σημαντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ατόμων με αναπηρίες. Μέσω αυτής της προτεινόμενης πρωτοβουλίας η οποία θα προωθηθεί για συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκφράζουμε τη δέσμευσή μας για μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, προωθεί την ισότητα και αντιμετωπίζει τις οικονομικές διακρίσεις.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, αν ένα άτομο με αναπηρία εργάζεται και λαμβάνει μισθό πάνω από €512, αποκόπτεται η διαφορά από το αναπηρικό του επίδομα. Αυτό το μέτρο επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης των ατόμων με αναπηρία, καθώς τους εμποδίζει να επιτύχουν πλήρη αυτονομία και οικονομική ανεξαρτησία. Στηρίζουμε με σθένος την αύξηση του κατωτάτου ορίου για τον μισθό των ατόμων με αναπηρία από €512 σε €1000, ευθυγραμμίζοντας το με τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου. Αυτό θα προωθήσει την εργασία τους χωρίς περιορισμούς και θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας με αυξημένες εισφορές προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και το ΓεΣΥ. Προτείνουμε επίσης τον διαχωρισμό του επιδόματος αναπηρίας από το ΕΕΕ, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για μια δίκαιη κατανομή των πόρων και την ενίσχυση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε τους συναδέλφους μας να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία για την προώθηση της ισότητας και των ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Η κοινωνία μας πρέπει να είναι ένας τόπος που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με σεβασμό και ισότητα, προσφέροντας τους την ευκαιρία να συνεισφέρουν πλήρως στην κοινωνία. Με αυτήν την πρωτοβουλία, θέλουμε να προάγουμε μια ζωτική κοινωνία, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας σε αυτήν την κρίσιμη πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας πιο ισότιμης και δίκαιης κοινωνίας.

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.