Στην Ablebook απονεμήθηκε Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία "Κοινωνική Καινοτομία" από την ΟΕΒ - AbleBook

Στην Ablebook απονεμήθηκε Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία “Κοινωνική Καινοτομία” από την ΟΕΒ

Στο πλαίσιο των φετινών Βραβείων Καινοτομίας του Οργανισμού Εργοδοτών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων (ΟΕΒ), που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία, η Ablebook κατέκτησε το Βραβείο για την κατηγορία “Κοινωνικής Καινοτομίας” για την εξαιρετική της συνεισφορά στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και σ’ αυτήν αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν οι πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο για το έτος 2023, σε τέσσερις κατηγορίες: Τομέας Μεταποίησης, Πρωτογενής Τομέας, Τομέας Υπηρεσιών και Κοινωνική Καινοτομία.

Η Ablebook, αναδείχθηκε ως κορυφαία στην κατηγορία της Κοινωνικής Καινοτομίας, ανταποκρινόμενη στην κοινωνική ανάγκη για τη δημιουργία μιας καινοτόμας εφαρμογής γύρο από την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία παρέχοντας την πληροφόρηση που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινότητα τους. Αυτό το βραβείο αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής δουλείας που επιτελεί η ομάδα και οι συνεργάτες της Ablebook με όραμα μια δημοκρατική κοινωνία.

Κατά την τελετή βράβευσης οι ιδρυτές της Ablebook ανάφεραν τα πιο κάτω:

Συμεών Στυλιανού – CBO “Σε μία εποχή που η κοινωνία μας έχει να αντιμετωπίσει συνεχείς προκλήσεις , δημιουργήσαμε ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να διευκολύνουμε τη ζωή τω ν ατόμων με αναπηρίες , δίνοντας τους δυνατότητες βέλτιστης οργάνωσης της καθημερινής τους ζωής. Με την Ablebook καθορίζουμε ως μακροπρόθεσμο στόχο μας την πραγματική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία και το αστικό της δημόσιο περιβάλλον. Το συγκεκριμένο βραβείο αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για να εξελίσσουμε το εργαλείο αυτό, ενώ αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε το έργο μας.”

Ανδρέας Βασιλείου – CEO “Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τον Οργανισμό Εργοδοτών και Βιομηχανικών Επιχειρήσεων (ΟΕΒ) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που μας απονέμει το Βραβείο Κοινωνική Καινοτομία, καθώς και προς όλους όσους μας στήριξαν σε αυτό το ταξίδι που ονομάζουμε Ablebook. Σας υπόσχομαι ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις οικογένειες μας και σε όλους τους συνεργάτες μας. Αφιερώνουμε αυτό το βραβείο σε όλα τα άτομα με αναπηρία, κλείνοντας με τη φράση “Η αναπηρία δεν σε καθιστά λιγότερο άνθρωπο, αλλά πιο δυνατό στη ζωή.”

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.