Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει την παγκύπρια επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» - AbleBook

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει την παγκύπρια επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς»

Σε παγκύπρια επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» προχωρεί το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο Έργο «Αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας από τον Απρίλιο του 2023, σε πιλοτική βάση, σε οκτώ Δήμους και Κοινότητες Ορεινών Περιοχών, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, τα οποία παρουσίασε σήμερα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου σε συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων κ. Ανδρέα Βύρα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων κ. Ανδρέα Κιτρομηλίδη.

Στις δηλώσεις της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας ανέφερε ότι το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς» έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες και ο στόχος για τον οποίον έχει δημιουργηθεί φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Στόχος του προγράμματος, όπως ανέφερε η κα Ευαγγέλου, είναι η αμεσότητα στην ανταπόκριση των αναγκών των πολιτών, έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα και πιο άμεσα σε αυτές.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με την κα Ευαγγέλου, έχει αναδειχθεί και αποδειχθεί εμπράκτως ότι οι συνέργειες, ειδικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Κράτος ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι πάρα πολύ σημαντικές και καίριες, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος θεσμός προς τους πολίτες. Δήλωσε, τέλος, βέβαιη ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και από άλλους Δήμους και Κοινότητες.

(ΜΘ/ΕΠ/ΜΣ)

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.