Στους δρόμους 8 μικρά λεωφορεία και για τροχοκάθισμα – Έρχεται η Στρατηγική για την Αναπηρία (εικόνες) - AbleBook

Στους δρόμους 8 μικρά λεωφορεία και για τροχοκάθισμα – Έρχεται η Στρατηγική για την Αναπηρία (εικόνες)

Παραδόθηκαν σήμερα οκτώ μικρά λεωφορεία με θέσεις και για τροχοκαθίσματα, ενώ προσεχώς κατατίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο και η Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία.

Τα εν λόγω όχημα με τις πρόνοιες για άτομα με αναπηρίες, δόθηκαν στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Λουκάς» στη Λεμεσό, στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας» στο Λιοπέτρι, στο Ιδιωτικό Κέντρο για άτομα με νοητική στέρηση «Απόστολος Παύλος» στο Λιοπέτρι, στο Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός» στο Γέρι, στο υπουργείο Παιδείας για τη Μέση Εκπαίδευση και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στην εκδήλωση παράδοσης ήταν ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης καθώς και η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Η κ. Ευαγγέλου σημείωσε ως το αρμόδιο Υφυπουργείο για την ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρίες, ότι η διακίνηση  των ατόμων με αναπηρίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση, την ανεξάρτητη διαβίωση και επομένως και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Σημείωσε, δε, το επόμενο διάστημα θα διερευνήσουν και πρόσθετα αιτήματα παρόμοιας φύσης με στόχο την εξυπηρέτηση και άλλων αναγκών. Εξάλλου, είπε, βρίσκονται σε διάλογο με τους άμεσε εμπλεκόμενους ώστε να διαμορφωθεί μια νέα, σύγχρονη Νομοθεσία η οποία θα διέπει όλα τα θέματα που αφορούν στην κοινωνική ενσωμάτωση, στη συμπερίληψη, στη στήριξη Ατόμων με Αναπηρίες.

Η αναθεωρημένη Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία που θα ισχύει μέχρι το 2028 έχει ολοκληρωθεί και κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Περιλαμβάνει συνολικά 73 νέες δράσεις και στόχους από 8 Υπουργεία και 4 Υφυπουργεία. Για πρώτη φορά η Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης, παρατίθεται σε θεματικούς πυλώνες, οι οποίοι ακολουθούν τη ζωή του Ατόμου με Αναπηρίες από τη γέννησή του μέχρι την τρίτη ηλικία, είπε.

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.