Με αλλαγές η Ειδική Εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο - AbleBook

Με αλλαγές η Ειδική Εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο

Έτοιμο να εισέλθει ακόμα πιο βαθιά στο κεφάλαιο της Ειδικής Εκπαίδευσης είναι το υπουργείο Παιδείας, στην προσπάθειά του να υλοποιήσει δράσεις και πολιτικές που να αντανακλούν πλέον στην πράξη την ενιαία και συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Όπως πληροφορείται ο «Φ» από τη νέα σχολική χρονιά τα θέματα αυτά μπαίνουν σε πρώτο πλάνο για το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο. Ήδη, μερικά σημεία από αυτά που έχουν περιληφθεί στους σχεδιασμούς έχουν υλοποιηθεί πρόσφατα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Παιδείας.

Πρόκειται για τα ακόλουθα τρία σημαντικά κεφάλαια:

>> Ετοιμασία διαφοροποιημένου εκπαιδευτικού υλικού

>> Προετοιμασία για τις ανάγκες σε σχολικούς βοηθούς και συνοδούς τη νέα σχολική χρονιά

>> Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών

Όπως μας έχει λεχθεί για το πρώτο σημείο, από τον περασμένο Μάρτιο έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο έχει διαφοροποιηθεί και προσαρμοστεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μαθητών αναλόγως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Το εν λόγω διαφοροποιημένο υλικό έχει προκύψει έπειτα από συνεργασία με την Ελλάδα και όπως μας αναφέρθηκε, πλέον δίνεται ξεκάθαρα γραμμή και οδηγίες με επιστημονικό τρόπο για τη διδασκαλία του.

Αναφορικά με το σημείο των σχολικών βοηθών και συνοδών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο από τώρα έχει τη μεγάλη εικόνα των αναγκών της νέας σχολικής χρονιάς. Το εν λόγω ζήτημα είναι κάτι που απασχολεί έντονα κάθε χρόνο καθώς άρχιζε η

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.