Έδιωξαν παιδί με αναπηρία από παραλία - AbleBook

Έδιωξαν παιδί με αναπηρία από παραλία

Την εκδίωξη 13χρονου ατόμου με αναπηρία, από την παραλία Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι, καταγγέλλουν οι γονείς του.

Σύμφωνα με παράπονο που απέστειλαν σε Επιτρόπους και σε αρμόδιους φορείς, το οποίο κατέχει και ο «Φ», πριν από μερικές μέρες επισκέφτηκαν την παραλία, και εκεί για ασήμαντη και παράλογη αιτία όπως την περιγράφουν, ο υπεύθυνος για τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες τους επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά, τους απείλησε και τους υποχρέωσε να αποχωρήσουν.

«Είμαστε μια πενταμελής οικογένεια και ο μεγάλος μας γιος, ηλικίας 13 χρονών είναι παιδί με αναπηρίες. Στις 23/08/23 επισκεφθήκαμε την παραλία Αγίας Τριάδας γύρω στις 12:00, η οποία ήταν γεμάτη με κόσμο». Όπως σημειώνεται, υπήρχε ελεύθερη μόλις μια αναπηρική ξαπλώστρα την οποία οι γονείς μετακίνησαν λίγο πιο αριστερά ώστε να μπορέσουν να βάλουν τον 13χρονο στο νερό. Ενώ ο πατέρας κολυμπούσε μαζί με τα τρία του παιδιά, αντιλήφθηκε ότι στην ακτή έχει προκληθεί αναστάτωση.

Ο υπεύθυνος του δήμου φωνάζοντας, ανέφερε ότι δεν μπορούν να μετακινούνται οι ξαπλώστρες. Ανένδοτος να ακούσει τις εξηγήσεις της μητέρας, της ζήτησε να μετακινήσει τα αντικείμενα τους καθώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλο την ξαπλώστρα, την οποία έπιασε και χτυπούσε στο έδαφος.

Ο πατέρας πιστεύοντας ότι επρόκειτο για παρανόηση, επιδίωξε να μιλήσει με τον εργαζόμενο του δήμου, ο οποίος συνέχισε να φωνάζει. «Παράθεσα τους λόγους που χρειαζόμασταν την ξαπλώστρα, εντούτοις ήταν ανένδοτος και συνέχισε να παρεκτρέπεται. Ένεκα της συμπεριφοράς του και σκεπτόμενος την οικογένειά μου, αποφάσισα να αποχωρήσουμε. Ο κύριος αυτός άρχισε να με ακολουθεί. Φώναζε και απειλούσε συνεχώς ότι αν τολμήσω να αγγίξω οποιαδήποτε ξαπλώστρα, θα με κτυπήσει. Όταν πλησίασα στην οικογένειά μου με άρπαξε από το αριστερό χέρι και προσπάθησε να με σπρώξει δύο φορές. Εγώ τίναξα το χέρι μου, αναφέροντας ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να με αγγίζει. Μου απάντησε ότι δεν τον νοιάζει αν χάσει την δουλειά του ή αν θα έχει επιπτώσεις αφού θα με κτυπήσει».

Τα άλλα δυο παιδιά, 11 και 5 χρονών, άρχισαν να κλαίνε και ζητούσαν να φύγουν. Η οικογένεια κάλεσε την Αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο, λαμβάνοντας μαρτυρίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε στον «Φ» ότι θα διερευνήσει προσωπικά την καταγγελία. Σε περίπτωση που έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε παράπτωμα, είπε, θα ληφθούν και τα ανάλογα μέτρα.

Πηγή: Φilenews

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.