«My Love» ή διαφορετικά «Η αγάπη μου…» - AbleBook

«My Love» ή διαφορετικά «Η αγάπη μου…»

Ένα υπέροχο τραγούδι γραμμένο από ένα έφηβο κορίτσι με αναπηρία, για την εφηβική της αγάπη!

Με το πρόσφατο άνοιγμα των σχολείων είναι η καλύτερη περίοδος να θυμίσουμε στα παιδιά και ειδικότερα στους νεαρούς έφηβους ότι ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά με αναπηρίες που όμως έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς και πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Οφείλουμε να τους θυμίζουμε ότι και αυτών των παιδιών η ψυχή μπορεί να φτερουγίσει στην πρώτη τους αγάπη. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να πετάξουν ψηλά. Η Αγάπη βρίσκεται παντού…

«My Love» ή διαφορετικά «Η αγάπη μου…» Αγάπη, μια λέξη στην οποία στηρίζονται τα θεμέλια του κόσμου μας, μια λέξη που αποτελεί το κλειδί της αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων της σημερινής κοινωνίας. Ένα υπέροχο τραγούδι με στίχους βγαλμένους από την ψυχή ενός έφηβου κοριτσιού, της  Έφης Χαραλάμπους, μελοποιημένο από τον Στέλιο Μιχαηλίδη, σε ενορχήστρωση του Γιώργου Σύννου.

Τραγουδούν η Veronica Jotovic, ένα αυτιστικό κορίτσι με αγγελική φωνή, το οποίο αποτέλεσε και προσωπική επιλογή της Έφης για να συνδυαστεί με τη δυναμική φωνή της Katy Spiller.
Το βίντεο κλιπ είναι παραγωγή του καταξιωμένου φωτογράφου και βιντεογράφου Ανδρέα Τσιάρτα. 

Αυτό το τραγούδι λοιπόν μιλά για την αγάπη και την εφηβική αγάπη μιας κοπέλας για ένα αγόρι. Μιλά για τις «πεταλούδες» στο στομάχι που νιώθει κάθε άνθρωπος όταν ερωτεύεται… Αυτό που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια, μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί μέσα από τους στίχους ενός τραγουδιού. Η μουσική σαν παγκόσμια γλώσσα μπορεί να μαγέψει τα αυτιά ενός τυφλού φτιάχνοντας εικόνες στο μυαλό του, να περάσει στο σώμα ενός κωφού σαν δόνηση κάνοντας τον να χορέψει στο ρυθμό, να γίνει λέξεις στο μυαλό ενός παιδιού που δυσκολεύεται να μιλήσει, να αγγίξει τη ψυχή ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, να μας θυμίσει τι σημαίνει να αγαπούμε αληθινά. Μπορεί μια κοπέλα ή ένα αγόρι με αναπηρία να ερωτευτούν και να τους ερωτευτούν; Και βέβαια μπορούν! Όλοι οι άνθρωποι ακόμα και εκείνοι που μοιάζουν ή συμπεριφέρονται λίγο «διαφορετικά» από τους υπόλοιπους έχουν δικαίωμα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Η λέξη αγάπη όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ερωτική αγάπη, αφού αγάπη μπορεί να νιώθει και ένας γονέας/κηδεμόνας ή θεραπευτής για το παιδί του και αυτό αποτυπώνεται στη λάμψη των ματιών τους, στις εκφράσεις του προσώπου, στις κινήσεις του σώματος, σε ένα χάδι, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά. Αγάπη μπορεί να υπάρχει μεταξύ δύο πολύ καλών φίλων οι οποίοι δεν βάζουν ταμπέλες μεταξύ τους αλλά αγαπούν αληθινά και με ανιδιοτέλεια.

Πίσω από τη δημιουργία της όλης προσπάθειας βρίσκεται μια μεγάλη ομάδα Ανθρώπων (με κύριο εμπνευστή τον Στέλιο Μιχαηλίδη και την πολύτιμη συνεργασία της Katy Spiller), η οποία παλεύει καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και την προώθηση του σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Βρίσκονται άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που πιστεύουν ακόμη στην ΑΓΑΠΗ. Όλη αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά χάρις στη πολύτιμη στήριξη του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, καθώς και μιας πλειάδας άλλων χορηγών και υποστηρικτών.

Μέσα από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού οι συντελεστές θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η αγάπη δεν βάζει ταμπέλες, δεν ξεχωρίζει άτομα και είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Δεν έχει σημασία λοιπόν αν κάποια παιδιά διαφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο από τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτό δεν τους στερεί το δικαίωμα να ονειρευτούν, να αγαπήσουν, να ερωτευτούν και μεγαλώνοντας να ζήσουν μια κανονική ζωή απολαμβάνοντας πάντοτε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Πηγή: cyprusalive.com

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.