Δελτίο Τύπου - Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Ablebook - AbleBook

Δελτίο Τύπου – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αγλαντζιάς και Ablebook

Στις 18 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της K. Treppides & Co Ltd, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ablebook Ltd και Δήμου Αγλαντζιάς, που ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία στο δήμο. Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, Δήμαρχος Αγλαντζιάς, ο κ. Μάριος Κοσμάς, Διευθύνων Συναίτερος της K. Treppides & Co Ltd, και οι συνιδρυτές της Ablebook, κ. Ανδρέας Βασιλείου και κ. Συμεών Στυλιανού. 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά την στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αγλαντζιάς και της Ablebook, της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας για άτομα με αναπηρία στην Κύπρο. Μία -πλατφόρμα εφαρμογή η οποία παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες, γύρω από την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και των ευάλωτων ομάδων μέσα στα αστικά κέντρα και στα χωρία της περιφέρειας της Κύπρου. 

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αγλαντζιάς και της εφαρμογής Ablebook φέρνε αναμενόμενα οφέλη για τους δημότες της περιοχής. Παρακάτω, περιγράφονται τα κύρια θετικά στοιχεία αυτής της συνεργασίας: 

Πρώτον, η συνεργασία αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα στον Δήμο Αγλαντζιάς. Ο Δήμος θα ενσωματώσει όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει για τα άτομα με αναπηρία στην εφαρμογή Ablebook, παρέχοντας έτσι στους δημότες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τις προσβάσιμες εγκαταστάσεις στον Δήμο. 

Δεύτερον, η συνεργασία θα ενισχύσει την κοινότητα της Αγλαντζιάς. Μέσω της Ablebook, ο Δήμος θα ενημερώνει το κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, προωθώντας ευαισθητοποίηση και καινοτόμες λύσεις για τη μείωση αυτών των προβλημάτων. 

Τρίτον, η εν λόγω συνεργασία επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται έμφαση στο να επιτρέπεται στα άτομα αυτά να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους πολίτες της Αγλαντζιάς. 

 
Ο Δήμος Αγλαντζιάς συνεχίζει να ανοίγει δρόμους για την βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, και αυτή η συνεργασία με την Ablebook είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, Δήμαρχος Αγλαντζιάς: 

“Με χαρά και υπερηφάνεια υπογράφουμε αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ablebook. Ο Δήμος Αγλαντζιάς δεσμεύεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προσβάσιμο και φιλικό προς όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από τυχόν κινητικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν. Η Ablebook μας προσφέρει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα αφήνεται πίσω, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για προσβάσιμες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις στον Δήμο μας. Είμαστε ευγνώμοι στην εταιρεία Treppides & Co Ltd για την υποστήριξή της και για το γεγονός ότι αναλαμβάνει το κόστος της εφαρμογής αυτής, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης. Επίσης, θέλω να εκφράσω τις ειδικές μου ευχαριστίες προς τον κ. Μάριο Κοσμά, γενικό διευθυντή της εταιρείας Treppides & Co, που στήριξε και βοήθησε ώστε να υλοποιηθεί αυτή η σύνδεση του Δήμου μας με την πλατφόρμα Ablebook. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την τοπική μας κοινότητα και θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο προσβάσιμου και φιλικού περιβάλλοντος για όλους τους δημότες της Αγλαντζιάς.” 

Αυτή η συνεργασία αναμένεται να έχει εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής στον Δήμο Αγλαντζιάς, δημιουργώντας ένα πιο συμπεριληπτικό και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους δημότες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ablebook και τη συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://linktr.ee/ablebook 

Recent Posts

This site is registered on wpml.org as a development site.