Ο μικρός Ξάνθος θα πάρει το tablet που ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του μικρού Ξάνθου και της μητέρας του Κατερίνας, τους οποίους συνάντησε χθες κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο επτάχρονος μαθητής που πάσχει από αυτισμό χρειάζεται να μεταβαίνει μέρα παρά μέρα από την Πάφο όπου διαμένει με την οικογένεια του στο νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, για να λαμβάνει εξειδικευμένη θεραπεία. H  μητέρα του έχει υποβάλει αίτηση για να εργοδοτηθεί ως φροντίστρια του, αφού είναι απόφοιτος Νοσηλευτικής, την ώρα που με τον σύζυγο της μεγαλώνουν άλλα τέσσερα παιδιά. Ζήτησε επίσης από το Υπουργείο Παιδείας ένα εξειδικευμένο τάμπλετ που ευελπιστεί ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του μικρού Ξάνθου.

Αφού άκουσε τα αιτήματα μητέρας και παιδιού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία ανέθεσε την υπόθεση του Ξάνθου σε αρμόδιο λειτουργό που από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε σχετικά με την κυρία Κατερίνα.

Θα διευθετηθεί και θα προχωρήσει η αίτηση της για να εργοδοτηθεί ως φροντίστηρια. Το εξειδικευμένο τάμπλετ επρόκειτο να αγοραστεί από το Υπουργείο Εργασίας ωστόσο η μητέρα του παιδιού ενημερώθηκε σήμερα ότι το Υπ. Παιδείας έχει εγκρίνει την αγορά του και θα το παραλάβει για τη νέα σχολική χρονιά λόγω του ειδικού προγράμματος με το οποίο πρέπει να εξοπλιστεί.

Πηγή:  alphanews.live