Μια εξαιρετική πρωτοβουλία νέων με όνομα “The Football Project”

«Το «The Football Project» αποτελεί μια άτυπη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία μια μικρής ομάδας νεών με μοναδικό σκοπό την αξιοποίηση της δυναμικής του αθλήματος του ποδοσφαίρου προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαιτέρα της νεολαίας». 

«Στο «The Football Project» πιστεύουμε στη δύναμη του ποδοσφαίρου. Πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μονό ως μέσο ψυχαγωγίας και άσκησης, άλλά και ως μέσο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Αυτή η δύναμη του ποδοσφαίρου προέρχεται από το θετικό τρόπο αντίληψης του αθλήματος από́ πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων και ιδιαιτέρα παιδιών και νεών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ποδόσφαιρο, μπορεί να αξιοποιηθεί με εύκολο και πρακτικό τρόπο προς όφελος της νεολαίας, και της κοινωνίας μας γενικότερα».

Αυτή την περίοδο συνεργαζόμαστε με τον ευρωπαϊκό οργανισμό CAFÉ (Center for Access to Football in Europe) και προσπαθούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση των κυπριακών γηπέδων και να παρέμβουμε όπου μπορούμε με προτάσεις ή και εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα των γηπέδων από άτομα με αναπηρίες.

Πιστεύουμε πως η παρουσία όλων σε ένα ζωντανό ποδοσφαιρικό αγώνα μπορεί να προσφέρει εμπειρίες ζωής και γι’ αυτό όλοι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση σε αυτές. Σαν πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας ξεκινάμε με διεξαγωγή έρευνας σε παγκύπρια βάση και προσκαλούμε άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία από όλη την Κύπρο να συμμετάσχουν σε αυτό το ερευνητικό έργο. Είμαστε πολύ πρόθυμοι να ακούσουμε από φιλάθλους – οπαδούς με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή άλλες δυσκολίες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις εμπειρίες τους από την παρουσία τους σε γήπεδα σε όλη τη χώρα. Ενθαρρύνουμε, επίσης, τα άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία που επιθυμούν να γίνουν φίλοι του αθλήματος να μοιραστούν τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, σχετικά με τα εμπόδια που τους δυσκολεύουν να παρευρεθούν ζωντανά σε αγώνες».

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα πιο κάτω:

– Στα ελληνικά:

https://www.cafefootball.eu/news/to-caf-center-for-access-to-football-in-europe

– In English:

https://www.cafefootball.eu/News/cafe-launches-cypriot-disabled-fans-survey

Πιο κάτω, μπορείτε να βρείτε την έρευνα

https://www.surveymonkey.co.uk/r/8D9MQSR

– Σε μορφή microsoft word:

https://www.cafefootball.eu/Handlers/Download.ashx?IDMF=a662f54d-6e4e-4af8-9fe9-03883433fd2d