Μετ’ εμποδίων η διακίνηση τυφλών στην Πλ.Ελευθερίας – Η θέση του Δήμου

Μετ’ εμποδίων γίνεται η διακίνηση τυφλών στη νέα Πλατεία Ελευθερίας. Το θέμα ανάδειξε το Πρωτοσέλιδο με αυτοψία στο σημείο, παρουσία ανθρώπου ο οποίος έχει προβλήματα όρασης. «Αρνούμαι να περπατώ σε τέτοιους δρόμους», είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Λεωνίδου.

Στο Πρωτοσέλιδο στη συνέχεια του ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε η Αγνή Πετρίδου, Αρχιτέκτονας και συντονίστρια του έργου της Πλατείας. Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης ενώ υπογράμμισε ότι μάλλον ο Δήμος δεν χρειάζεται τη βοήθειά τους αφού δεν εισακούστηκαν οι προτροπές τους για τοποθέτηση γραμμών όδευσης για τυφλούς στην Πλατεία. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το να καταγγείλουν ως Οργάνωση το ζήτημα σε διεθνείς οργανισμούς.

Η κ.Πετρίδου απ’ την πλευρά της είπε ότι στην οδό Παντελίδη δεν υπάρχει όδευση τυφλών αλλά πλάκες προειδοποίησης για σκοπούς διασταύρωσης.

«Οι συγκεκριμένες πλάκες που έχουν λεπτές γραμμώσεις και τοποθετήθηκαν βοηθούν κάποιον που θα διασταυρώσει από την οδό Παντελίδη. Κάποιος περπατά κάθετα δηλαδή και όχι κατά μήκος όπως είναι η όδευση τυφλών. Οι πλάκες αυτές είναι πλάκες προειδοποίησης.
Όταν ετοιμάστηκε το σχέδιο το 2011-12 και στάλθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών εγκρίθηκε γραπτώς όπως το βλέπετε», είπε η .κ.Πετρίδου.

Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχει ο Δήμος τη βοήθεια της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. «Πολύ ευχαρίστως να συνεργαστούμε για να τοποθετηθεί όδευση τυφλών στην Πλατεία. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους για να τοποθετήσουμε όδευση τυφλών στην Πλατεία», κατέληξε.

Πηγή: sigmalive.com.cy