Μια κατάδυση «αλλιώτικη» από άτομα με αναπηρίες μαζί με τον Λουκά Φουρλά.

Το ακατόρθωτο είναι για αυτούς που δεν έχουν θέληση και δύναμη. Τα άτομα με αναπηρίες αποτελούν φάρο ελπίδας και θαυμασμού για εμάς τους υπόλοιπους καθώς με την δύναμη ψυχής που τους διακατέχει μας παραδίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής.

Η Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος» μαζί με τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και την υποστήριξη της Ablebook διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση κατάδυσης σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην παραλία Βαθιά Γωνία. Ο Ανδρέας Βοσκός και Μάριος Λάμπρου εξερευνήσαν τον βυθό της θάλασσας μαζί με τον Ευρωβουλευτή δίνοντας το μήνυμα πως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα.

«Ήταν η πιο όμορφη κατάδυση της ζωής μου διότι έδωσε πάμπολλα μηνύματα. Ήταν κατάδυση όχι μόνο στο βυθό αλλά και στις ψυχές και στις καρδιές μας», τόνισε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα του.

Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για στήριξη των Ανθρώπων με Αναπηρία και επικεντρώθηκε στη πρόσφατη ψήφιση της σχετικής στρατηγικής από το Ευρωκοινοβούλιο, για την περίοδο μετά το 2020.

«Μια στρατηγική που προασπίζει τα δικαιώματα εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών δίνοντας τους ισχυρά εργαλεία για να διεκδικούν τα αυτονόητα» ανέφερε ο κ. Φουρλάς, δίνοντας έμφαση κυρίως ότι «σκοπός της Στρατηγικής είναι να διασφαλίσει  μεταξύ άλλων την ίση πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην εργασία, στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγείας»  ενισχύοντας, όπως είπε, τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κλείνοντας έδωσε το μήνυμα πως «Οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν και διεκδικούν την ισότιμη παρουσία και συμβολή τους σε όλα όσα θεωρούνταν, μέχρι πρότινος, απαγορευτικά για αυτούς.»  Είναι εδώ, όπως σημείωσε, ανάμεσά μας, με τις ίδιες ανάγκες κοινωνικοποίησης, όπως όλοι μας

Στο τέλος της εκδήλωσης η Μαρίνα Σταύρου εκπρόσωπος της Οργάνωσης Πολιτισμού  «Νεόφυτος» εξέφρασε τις θερμές ευχαρίστιες προς τον Ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά ο οποίος όπως τόνισε βρίσκεται συνοδοιπόρος και υποστηρικτής τους στις ενέργειες και δράσεις τους, όπως επίσης εξέφρασε ευχαριστίες σε όλα  τα μέλη της Οργάνωσης ‘Νεόφυτος’ που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας.

Ίσες ευκαιρίες-Ίσες δυνατότητες

Μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες στιγμές από τη χθεσινή κατάδυση η οποία είχε ως στόχο να σταλεί το μήνυμα ότι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Η διασφάλιση της ποιοτικής διαβίωσης των ανθρώπων αυτών ειναι υποχρέωση μας. Η χθεσινή κατάδυση ήταν μια μοναδική και συγκινητική εμπειρία για όλους μας. EPP Group in the European Parliament Δημοκρατικός Συναγερμός

Δημοσιεύτηκε από Loucas Fourlas στις Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020