Πεζόδρομος πάνω στην είσοδο για ΑμεΑ εντός της παραλίας

Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, πάλι. Δυστυχώς σε αυτό το νησί ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Στην παραλία Ορόκλινης, προς έκπληξη μας κατασκευάσαν πεζόδρομο πάνω από τη ράμπα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία  που οδηγεί στην παραλία.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λέξεις στην Ελληνική γλώσσα που να χαρακτηρίζουν αυτή́ την ενέργεια. Εκτός από παράνομη, και εξωφρενική, έχει καταστήσει την πρόσβαση στην παραλία τόσο για τα άτομα με αναπηρίες όσο και για το κοινό αδύνατη. Η ανάγκη για επαφή με τη θάλασσα και οι ευεργετικές ιδιότητες για όλους που έχει το θαλάσσιο νερό είναι πασίγνωστη, και με αυτή την ακατανόητη ενέργεια έχει, ουσιαστικά, αφαιρεθεί για όλους αυτό το αγαθό.

Οι ράμπες αυτές που υπάρχουν δεν είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά είναι προϊόν μελέτης και εξυπηρετούν μια μερίδα ανθρώπων που αναγκαστικά χρησιμοποιούν  τροχοκαθίσματα. Τόσο απλό, αλλά από την άλλη τόσο δύσκολο να τα κατανοήσουν κάποιοι άνθρωποι το μέγεθος και την αξία που έχει η πρόσβαση σε αυτά τα άτομα.

Τα άτομα με αναπηρία δεν σημαίνει έχουν λιγότερα δικαιώματα από εσένα ή τον οποιοδήποτε,  αλλά το λιγότερο ίσα , το οποίο αποδεικνύεται ως μια άγνωστη λέξη στην Κυπριακή Κοινωνία.