Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε εμπόδια παντού (Video)

Με αφορμή αυτό το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και με άλλα πολλά που βιώνουμε καθημερινά εμείς τα άτομα με αναπηρίες , γράφω αυτό το κείμενο με σκοπό να αφυπνίσω τις συνειδήσεις των ευσυνείδητων πολιτών καθώς και των αρμοδίων.

😡😡😡😡😡😡

Δημοσιεύτηκε από I Love Cyprus PE στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

 

Ερχόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι με αρκετά ερωτήματα. Ερωτήματα που στο τέλος της ημέρας μας κάνουν να πιστεύουμε  λανθασμένα ότι υστερούμε σε δικαιώματα από τους «κανονικούς» ανθρώπους. Εμείς δεν είμαστε «κανονικοί» επειδή είμαστε ανάπηροι; Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε εμπόδια παντού. Μέχρι ποτέ αυτή η πολιτεία θα βάζει εμπόδια στη ζωή των ατόμων με αναπηρία; Μια ερώτηση που εδώ και καιρό μπορεί να απασχολεί θεωρητικά  την κοινωνία των πολιτών αλλά κανείς δεν τολμά να δώσει έμπρακτες  απαντήσεις μαζί με λύσεις.

Ένα κράτος, που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, ανθρώπινο και ευρωπαϊκό, αδυνατεί να εντάξει ισότιμα όλους τους νόμιμους πολίτες στα κοινωνικά αγαθά και κατ’ επέκταση αδυνατεί ή μάλλον αδιαφορεί να εντάξει  τα άτομα με αναπηρίες στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα στην καθημερινότητα μας, όπως  για παράδειγμα  μια βόλτα με τους φίλους, το στερούμαστε  γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν οι σωστές υποδομές, με αποτέλεσμα μια απλή βόλτα για χαλάρωση και λίγες στιγμές χαράς να μετατρέπεται σε «Γολγοθά». Για ένα άτομο με αναπηρία και ειδικότερα σε τροχοκάθισμα,  η μετακίνηση μέσα στην πόλη πολλές φορές καθίσταται αδύνατη.

Οι ερωτήσεις  τριγυρνάνε στο μυαλού μου καθημερινά και με βασανίζουν.  Αμφιβάλλω αν αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν τους αρμόδιους, που δίνουν διαταγές για ανέγερση δρόμων και υποδομών.

Οι αρμόδιοι φορείς πού είναι; Για ακόμη μια φορά δηλώνουν απόντες.