«Γροθιά στο στομάχι»: «Δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου… Γιατί με ωθείτε στην αναπηρία;»

Απίστευτα είναι τα όσα βιώνει μια συνάνθρωπος μας η οποία ανήκει στα Άτομα με Αναπηρίες και εργάζεται ως Νοσηλευτική Λειτουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πρόκειται για την κυρία Αντιγόνη Πούρου, η οποία με το που έκανε την εμφάνιση της η Πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, προχώρησε στην κατασκευή ασπίδων αγάπης, τις οποίες και δώρισε στους επαγγελματίες υγείας και όχι μόνο, για να προφυλαχθούν από τον ιό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω συνάνθρωπος μας έχει μια ευρεία δράση και προσφέρει απλόχερα την βοήθεια της, φαίνεται πως η πολιτεία δεν της προσφέρει τα απαραίτητα ως ΑμεΑ προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά της για να μπορεί να φροντίσει τα παιδιά της.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Αντιγόνη απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τους καλεί να παρέμβουν αφού, όπως αναφέρει, η κατάσταση έχει ξεφύγει διότι έχει ζητήσει επανειλημμένα μια θέση γραφείου για να κρατήσει την δουλειά της, αλλά «ο καθένας με παραπέμπει σε άλλο μεταθέτοντας την ευθύνη αλλού. Αυτό γίνεται με πολλή επιτυχία στο Δημόσιο… Για αυτό πάνε όλα καλά.»

Απευθυνόμενη προς τον Υπουργός Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζει: «Κύριε Υπουργέ της Υγείας ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να μην έχω  να εργαστώ …να θέλω να προσφέρω και να μην βρίσκουν τρόπο γιατί όλες οι θέσεις γραφείων είναι “πιασμένες”. Κύριε Αναστασιάδη λυπηθείτε με αν έχετε μια δόση συναίσθησης κ ανθρωπιάς… ΔΕΝ ΘΕΛΩ να χάσω την δουλειά μου!!!! Απαιτώ τα δικαιώματα μου στην ζωή κ στην εργασία ως άτομο πια με ιδιαιτερότητες… Όλα σε μια στιγμή μπορούν ν ανατραπούν για όλους …Από την πρώτη γραμμή πας στην τελευταία κι όμως συνεχίζεις να δείχνεις ότι μπορείς… Αλλά είσαι βάρος για τους υγιείς και τους αρτιμελής…»

Η κυρία Αντιγόνη διερωτάται αν «αυτή είναι η πολιτεία μας και οι άνθρωποι της κύριε Υπουργέ;; Κύριε Πρόεδρε ;;», ενώ παράλληλα επισημαίνει: «το” θα τα καταφέρουμε” προφανώς ισχύει για την άρια μερίδα πολιτών… οι άλλοι να πάνε να πνιγούν…»

Στη συνέχεια εξηγεί πως προέβη σε μια σειρά από ενέργειες, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πήρε «η θέση του Λειτουργού Ασφάλειας και Υγείας μέσω γραπτής επιστολής, στο τέλος η θέση δόθηκε αλλού.

«Γιατί ;; γιατί με ωθείτε στην αναπηρία;; γιατί κανονίζονται όλοι οι φίλοι κ οι γνωστοί ;;; εγώ μάλλον κ που αναπνέω σας ενοχλώ ;;», διερωτάται η κυρία Αντιγόνη.

Δείτε αυτούσια τη συγκλονιστική ανάρτηση της κυριάς Αντιγόνης Πούρου:

Από που να αρχίσω κ που να τελειώσω ;;;Με θυμάστε ; Κύριε Υπουργέ ,Κύριε Πρόεδρε;; φίλοι;; συναδέλφοι;;απλοι…

Δημοσιεύτηκε από Antigone Pourou στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Πηγή: ant1.com.cy