Συγκλονίζει με την ανάρτηση της μητέρα δυο παιδιών με αναπηρία

Δεν άντεξε και ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον αποκλεισμό των παιδιών της από τα σχολεία.

“ΝΑΙ κυριε με μικρά γράμματα υπουργέ Παιδείας έχω 2 υπέροχα παιδιά με ΑΝΑΠΗΡΊΑ… Και ΝΑΙ κύριε υπουργέ προς εκπλήξεως σας κυκλοφορούν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και προ εκπλήξεως εμάς τους ΑΠΑΓΟΡΕΎΤΗΚΕ από εσάς η εισοδος σε ένα χώρο που μέχρι τώρα και εμείς και αυτά το θεωρούσαν δεύτερο τους ΣΠΊΤΙ…Και ακόμα πιο απάνθρωπο είναι ότι για να τους δεχτείτε πίσω χρειάζονται χαρτιά, πιστοποιητικά που όλα αυτά τα έχουν όλα τα σχολεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς…. ΕΛΕΟΣ κύριε….
Ο προβληματισμος όμως είναι ότι εμμενετε σε αυτήν την λανθασμένη απόφαση σας μετά από την κατακραυγή όλου του κόσμου, μετά από την κατακραυγή της επιτρόπου, μετά από την κατακραυγή των ΜΜΕ…Και ο λόγος ποιος?? Να μας αποδείξεις τι?? Δεν είναι η 1 μέρα απουσίας τους από το σχολείο αλλά το ΓΙΑΤΙ???
Ευτυχώς που σε αυτό το αποδιοργανωτο σύστημα του υπουργείου παιδείας υπάρχουν και ΆΝΘΡΩΠΟΙ οι ΔΆΣΚΑΛΟΙ που τους αναθεσετε αυτήν την άθλια σου απόφαση να μας την ανακοινώσουν αυτοί με βαριά καρδια και που ήταν δίπλα μας σε όλη αυτήν την καραντίνα και περισσότερο αυτές τις δύο μέρες….

Η ΑΝΑΠΗΡΊΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΣΘΈΝΕΙΑ κύριε!!”

Είναι ανήκουστο να στερούμε την εκπαίδευση αυτών των παιδιών, τοποθετώντας τους για ακόμη μια φορά στο περιθώριο. Ασφαλώς και προέχει η υγεία των παιδιών πάνω από όλα, παρόλα αυτά ο αποκλεισμός δεν είναι λύση. Ας δώσουμε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό σε αυτά τα παιδία γιατί αποτελούν το στολίδι της κοινωνίας μας.

Η δημοσίευση στο Facebook:

ΝΑΙ κυριε με μικρά γράμματα υπουργέ Παιδείας έχω 2 υπέροχα παιδιά με ΑΝΑΠΗΡΊΑ… Και ΝΑΙ κύριε υπουργέ προς εκπλήξεως…

Δημοσιεύτηκε από Afroditi Poliviou στις Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020