Πανδημία κορωνοϊού: Δυνατές εικόνες και συνήθειες ανά τον κόσμο

Kαθώς ολόκληρος ο πλανήτης τελεί υπό την απειλή του νέου κορωνοϊού, με τα κρούσματα ανά το παγκόσμιο να πλησιάζουν στα 2 εκατομμύρια και ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 126,000, οι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες του κόσμου δίνουν μια πραγματική μάχη εν μέσω των περιοριστικών μέτρων για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Στην Ταϊβάν έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες ATM για αγορά…ριζιού. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό μέτρο στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει το ζήτημα που δημιουργούν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη διανομή τροφίμων. Οι δικαιούχοι παίρνουν μια σακούλα με 1,5 κιλό ρύζι που είναι αρκετό για μια οικογένεια για να σιτιστεί για μια μέρα. Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί με κουπόνια και είναι δωρεάν και αποτελεί μια προσπάθεια να βοηθήσουν ανθρώπους οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έχουν κανένα εισόδημα αυτή τη στιγμή. Χθες στους δρόμους του Χάνοϊ υπήρξαν μεγάλες ουρές για μια σακούλα ρύζι.

Στη Βραζιλία ένας Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ο Αρμελίνο Πιβέτα, σε ηλικία 99 ετών καταφέρνει να κερδίσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και παίρνει εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο. Παρέμεινε εκεί για νοσηλεία για 8 ημέρες και κόντρα σε όλα όσα λέγονται για το πόσο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι, στέλνει μήνυμα δύναμης.

Στην Αυστραλία μια από τις συνήθειες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα είναι να βάζουν αρκουδάκια στα παράθυρα των σπιτιών σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών κατά τη διάρκεια της δύσκολης παραμονής στα σπίτια. Mήνυμα ελπίδας και ταυτόχρονα χαμόγελα για πολλά παιδιά.

Η μάσκα είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά αυτής της εποχής. Στην Αργεντινή ένας άνθρωπος οδηγεί το αυτοκίνητο του φορώντας τη μάσκα ενός Stormtrooper από την ταινία Star Wars…

Στο Ελ Σαλβαδόρ μία γυναίκα περνάει από τον χώρο απολύμανσης που έχει στηθεί στην είσοδο της δημοτικής αγοράς της Santa Tecla. Είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

Πηγή: alphanews.live