Πώς θα φτιάξεις μόνος σου ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό στο σπίτι με 2 υλικά

Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και την ανακήρυξη της κατάστασης ως πανδημίας, η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση έχει μεγαλώσει περισσότερο από ποτέ. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικότερους τρόπους να προφυλαχτούμε και να αρχίσει επιτέλους να περιορίζεται η εξάπλωσή του.

Λόγω της κατάστασης, βέβαια, ο κόσμος σπεύδει να προμηθευτεί απολυμαντικά από κάθε πιθανό μαγαζί κι αυτό, όπως είναι λογικό, έχει οδηγήσει σε ελλείψεις στα περισσότερα σημεία.

Το θετικό είναι πως υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε στο σπίτι αντισηπτικό, χρησιμοποιώντας μερικά υλικά που είναι εύκολο να προμηθευτούμε, οπότε να έχουμε έτσι μία εναλλακτική στην περίπτωση που μας έχουν τελειώσει οι έτοιμες επιλογές του εμπορίου.

Θα χρειαστείτε:

1 κ.σ.  Οινόπνευμα με 99% περιεκτικότητα σε αλκοόλ 

3 κ.σ. Αλόη βέρα (aloe vera) σε μορφή τζελ

Διαδικασία παρασκευή:

Ελέγξτε ότι το δοχείο που έχετε επιλέξει είναι καθαρό και ασφαλίζει αεροστεγώς με καπάκι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο μέρη οινοπνεύματος με το ένα μέρος τζελ αλόης πάρα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ στο δοχείο και κλείστε το καλά με το καπάκι.

Extra tip: Εάν θέλετε, μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε και μερικές σταγόνες (1-2) αιθέριου ελαίου το οποίο βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Μερικά από τα έλαια μάλιστα, φημίζονται για τις καταπραϋντικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους, όπως για παράδειγμα το αιθέριο έλαιο της κανέλας και του τεϊόδεντρου.

Μην ξεχνάτε όμως, ότι το αντισηπτικό δεν μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα το πλύσιμο των χεριών με τον παραδοσιακό τρόπο, γι αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε το τακτικό πλύσιμο το χεριών σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: cyprusalive.com