Δεκατέσσερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο

Mάχη με το χρόνο για την ιχνηλάτηση των επαφών που είχαν τα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο δίνουν οι υγειονομικές αρχές του κράτους. Η προσπάθεια για να εμποδιστεί η εκτεταμένη εξάπλωση του ιού συνεχίζεται καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να απευθυνθεί με διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό απόψε στις 20.15

Σε καραντίνα βρίσκονται τα 10 άτομα σε νοσοκομεία και στα σπίτια τους.

Το προφίλ των δέκα ασθενών με κορωνοϊό

  • Πρόκειται για νεαρό Ελληνοκύπριο ο οποίος έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 8 Μαρτίου. Αφού εκδήλωσε συμπτώματα τις τελευταίες δύο ημέρες, επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Βρίσκεται προς το παρόν σε κατ` οίκον περιορισμό.
  • Το δεύτερο κρούσμα ήταν νεαρός Ελληνοκύπριος ο οποίος έφτασε από το Μιλάνο, μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων επικοινώνησε με τις αρχές. Βρίσκεται επίσης σε κατ`οίκον περιορισμό.
  • Από το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν δύο Ελληνοκύπριοι οι οποίοι εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Αφού επιβεβαιώθηκαν ως θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου.
  • Ελληνοκύπριος, άντρας ο οποίος είχε επικοινωνήσει ο ίδιος με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό νοσηλεύεται επίσης στο γενικό νοσοκομείο Αμμοχώστου. Δύσκολο το έργο των αρχών για ιχνηλάτηση των επαφών τους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας δεν είχε ταξιδέψει τις τελευταίες ημέρες στο εξωτερικό και ούτε έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται γυναίκα από την Ελλάδα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο. Η γυναίκα είχε έρθει στο νησί από την Αθήνα και μετά από την εμφάνιση συμπτωμάτων επικοινώνησε η ίδια με τις αρμόδιες αρχές.
  • Ο 64χρονος ελληνοκύπριος γιατρός, ο οποίος έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ζήτησε από μόνος του να υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκεται σε κατ` οίκον περιορισμό.
  • Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.
  • Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Πηγή: alphanews.com