Αυτές είναι οι ευπαθείς ομάδες για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού μας κάνει να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερο τις ευάλωτες ομάδες, αυτές που κινδυνεύουν πιο πολύ. Τα άνω των 60 ετών και ηλικιωμένα άτομα ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία.

Επιπλέον όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, κακοήθειες και γενικότερα προβλήματα υγείας χρόνιας φύσης είναι αυτοί που έχουν αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση που εκτεθούν και αναπτύξουν αναπνευστική λοίμωξη με τον κορωνοιό.

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Επιδημιολόγος
“Όσον αφορά στα σοβαρά περιστατικά και τους θανάτους, το 85% συμβαίνει σε άτομα άνω των 60 ετών.”
Άμεση θωράκιση

Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην θωράκιση αυτών των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τον ιό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ασθενών.

Μάριος Κουλουμας, Πρ. Συνδ. Ασθενών
“Μεγάλο ρίσκο είναι οι ηλικίες κάποιας ηλικίας, πέρα από τη μέση ηλικία που έχουν χρόνια νοσήματα.”
Σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να εξεταστεί από τις ιατρικές υπηρεσίες είναι αυτό της υποστήριξης ενός χρόνιου ασθενούς, στην περίπτωση που χρειαστεί να μπει σε καραντίνα.

Μάριος Κουλουμας, Πρ. Συνδ. Ασθενών
“Εάν ένας ασθενής μπει σε καραντίνα, ε τότε χρειάζεται υποστήριξη, γιατί η υγεία του στη χρόνια πάθησή του χρειάζεται διαχείριση.”
Πονοκέφαλος, βήχας, πόνοι στους μύες, πυρετός και εξάντληση αλλά και δυσκολία στην αναπνοή είναι όλα εκείνα τα συμπτώματα που πρέπει να θορυβήσουν κάποιον για τον κορωνοιό, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Την ίδια ώρα, οι επιδημιολόγοι ξεκαθαρίζουν πως με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοιό.

Πηγή: alphanews.live