Συνέλαβαν μητέρα δύο ανάπηρων παιδιών σε σχολείο στη Λεμεσό

Η μητέρα αρνήθηκε να αποχωρήσει από το χώρο του σχολείου και τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη της.

Μια μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία φέρεται να συνέλαβαν οι αρχές σήμερα το πρωί σε σχολείο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια μητέρα εισήλθε στο χώρο του σχολείου χωρίς άδεια και γύρω στις 8.30 σήμερα το πρωί, η Διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τις αρχές πως η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται εκεί χωρίς τη συγκατάθεση της.

Λίγο αργότερα στο σχολείο έσπευσαν μέλη από Αστυνομικό Σταθμό στην περιοχή της Γερμασόγειας και ανέφεραν στην εν λόγω μητέρα πως πρέπει να αποχωρήσει από το χώρο. Η μητέρα αρνήθηκε κι έτσι τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη της.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, Γιούλα Πιτσιάλη, η οποία σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως οι αρχές «συνέλαβαν μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία γιατί βρισκόταν στο σχολείο για να βοηθάει το ένα της παιδί».

Όπως εξηγεί η κα. Πιτσιάλη, η εν λόγω μητέρα βρισκόταν στο σχολείο για να βοηθήσει το ένα εκ των δύο παιδιών της αφού φαίνεται πως μόνο για το ένα παιδί παραχωρήθηκε σχολικός συνοδός.

Συνέλαβαν μητέρα 2 παιδιών με αναπηρία γιατί βρισκόταν στο σχολείο για να βοηθάει το ένα της παιδί που ΔΕΝ Έδωσαν Συνοδό!

Δημοσιεύτηκε από Yioula Pitsiali στις Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020

Πηγή: ant1.com.cy