Μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων κυκλοφόρησε αποκριάτικες στολές για παιδιά με αναπηρίες

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες συχνά ξεπερνούν τον εαυτό τους, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν την πιο ευφάνταστη αποκριάτικη στολή για τα παιδιά τους. Φέτος, όμως, κάποιοι τυχεροί δεν θα χρειαστεί να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αφού έχουν την επιλογή να αγοράσουν μια εντυπωσιακή στολή για το διαφορετικό παιδί τους χάρη στη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων Target.

Το ένα από τα «κοστούμια» της συλλογής μετατρέπει το αναπηρικό αμαξίδιο σε άμαξα πριγκίπισσας, ενώ το δεύτερο μετατρέπει το αμαξίδιο σε πειρατικό πλοίο, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρά αγόρια και κορίτσια με αναπηρίες να διασκεδάσουν με την ψυχή τους φέτος τις απόκριες και να υποδυθούν φανταστικούς ήρωες.

Κοστούμια «συμπερίληψης» για κάθε παιδί

Υπάρχουν επίσης δύο νέα αποκριάτικα κοστούμια – ένας καρχαρίας και ένας μονόκερος – χωρίς ραφές και ετικέτες, για παιδιά με αισθητηριακά προβλήματα. Πριν από δύο χρόνια, η Target λάνσαρε ρούχα, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με αισθητηριακές ευαισθησίες, όπως ο αυτισμός. Οι σχεδιαστές αφαίρεσαν τις ετικέτες, τις ραφές και άλλες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στα παιδιά, και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Μακάρι η πρωτοβουλία της να γίνει παράδειγμα και από άλλες εταιρίες κατασκευής κοστουμιών.
Πηγή: infokids.com.cy