Δημήτρης Κλεάνθους: Ένας νέος γεμάτος όνειρα που χρειάζεται την στήριξη μας

Nα σταθεί στα πόδια του. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της ζωής του 18χρονου Δημήτρη Κλεάνθους που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης που αντιμετωπίζει.

Σήμερα αναζητεί χρηματοδότηση για ένα σκοπό. Το ταξίδι ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πραγματοποίηση μιας επέμβασης στο “St. Louis Children’s Hospital” που θα τον απελευθερώσει από το υποστηρικτικό βοήθημα που χρησιμοποιεί σήμερα για να κινείται.

Το τεράστιο κύμα συμπαράστασης από Κύπριους πολίτες, γέννησε ελπίδες για τον ίδιο. Ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Μιλώντας,, αναφέρθηκε στις δυσκολίες στα μαθητικά του χρόνια και τον μεγάλο αγώνα του να περπατήσει. Μετά από τρεις εεμβάσεις σε Κύπρο και Ελλάδα που δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα, το άκουσμα μιας επέμβασης και θεραπείας στο εξωτερικό του δίνει δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του.

“Το χρωστάω στον εαυτό μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Εμείς διακρίναμε τη δύναμη στα μάτια του.

Τα δύσκολα μαθητικά χρόνια

Μόλις πέρυσι αποφοίτησε από το σχολείο και θυμάται ότι υπήρξαν αρκετές δυσκολίες στα μαθητικά του χρόνια καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που κλήθηκε να απαντήσει για το πρόβλημα υγείας του. Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν όπως μας είπε.

“Σχολίαζαν, όχι κακοπροαίρετα τώρα όμως που μεγαλώνω τα πράγματα είναι πιο δύσκολα”.
Μέχρι σήμερα υποβλήθηκε σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο θετικό αποτέλεσμα.

“Συνεχίζω τον αγώνα. Όταν μάθαμε για αυτή την επέμβαση από φίλους που έχουν παιδιά σαν εμένα, μου είπαν ότι θα βοηθούσε και χάρηκα πολύ για αυτό. Είπα ότι δεν είναι μια επέμβαση σαν τις άλλες. Ελπίζω ότι θα δω άλλο αποτέλεσμα στη ζωή μου και πιστεύω σε αυτό”

Όμως βρήκε το θάρρος να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να ενημέρωση τον κόσμο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να ζητήσει την βοήθεια του για οικονομική ενίσχυση. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς, μέχρι στιγμής έχει μαζευτεί το μισό πόσο που χρειάζεται ο Δημήτρης για να μπορέσει να κάνει αυτήν την επέμβαση που θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την ζωή τους. Παρόλα αυτά, πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί οι μικροί και ασήμαντη άνθρωποι που τους αρέσει να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα δείχνοντας έτσι την ασχήμια που έχουν μέσα τους. Όπως ανάφερε ο ίδιος λόγο της εμφάνισης του, κάποιοι τον θεωρούν χρήστη ουσιών. Κάτι που δεν ισχύει, και εκφράζει ένα παράπονο που ο κόσμος κρίνει την εξωτερική του εμφάνιση.

Πηγή: alphanews.live