“Τα θύματα που ζουν εγκλωβισμένα στο φόβο τους, μπορούν να σπάσουν τη σιωπή”

“Mήνυμα προς όλα τα θύματα που ακόμη ζουν εγκλωβισμένα στο φόβο τους, ότι μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους” κρίνει η Πρόεδρος του Συμβουλίου “Φωνή” και Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν στην κακοποίηση γυναικών και παιδιών Αναστασία Παπαδοπούλου, την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αυξήσει την ποινή σε 46χρονο κατάδικο από τέσσερα σε επτά χρόνια για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης με ήπια νοητική αδυναμία.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο  Facebook, η κυρία Παπαδοπούλου αναφέρει ότι “σημαντική είναι η παραπομπή από το Ανώτατο Δικαστήριο τόσο στις αυστηρές πρόνοιες της νομοθεσίας όσο και στη σοβαρότητα αυτών των αδικημάτων και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται.”

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

“Μπράβο στην Εισαγγελία για την καταχώρηση και προώθηση έφεσης και μπράβο και στο Ανώτατο Δικαστήριο που έκρινε την αρχική ποινή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και μάλιστα με νοητική αναπηρία, ανεπαρκή και την αύξησε σχεδόν διπλασιάζοντας την.
Ακόμη πιο σημαντική είναι η παραπομπή από το Ανώτατο Δικαστήριο τόσο στις αυστηρές πρόνοιες της νομοθεσίας όσο και στη σοβαρότητα αυτών των αδικημάτων και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Ελπίζουμε αυτή η απόφαση να είναι μια καλή αρχή για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των εφοδίων που η νομοθεσία παρέχει στα Δικαστήρια.
Και πάνω από όλα να είναι μήνυμα προς όλα τα θύματα που ακόμη ζουν εγκλωβισμένα στο φόβο τους, ότι μπορούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Γιατί υπάρχουν αυτοί που θα τους πιστέψουν, θα τους στηρίξουν, θα τους προστατεύσουν και θα τους βοηθήσουν. Επειδή είναι το λιγότερο που τους οφείλουμε.”

Πηγή: alphanews.live