Σωτήρης Νεοφύτου: Ένας νέος γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες

Παρότι ο Σωτήρης πάσχει από σπαστική εγκεφαλική παράλυση από μικρής ηλικίας είχε θέση υψηλούς στόχους στην ζωή του.

Με στήριγμα πάντα την μητέρα του η οποία έβλεπε πως το παιδί της, είχε πολλές δυνατότητες, έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ενταχθεί κανονικά στο σχόλιο. Έτσι λοιπόν γνωρίστηκαν με την Άντρη η οποία αξιολόγησε τον Σωτήρη και διαπίστωσε πως έχει τα φόντα να φτάσει πολύ ψηλά.

Στην συνέχεια άρχισαν μαζί εντατικά μαθήματα. Οι δυσκολίες ήταν πολλές καθώς η ύλη ήταν αρκετά μεγάλη και τα  περισσότερα δεν τα είχε διδαχθεί ποτέ. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει τα διάβαζαν προφορικά πολλές φορές, γιατί δεν διάβαζε και δεν έγραφε. Παρόλα αυτά ο Σωτήρης με την επιμονή του και την εξαιρετική μνήμη που έχει, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρο στον κλάδο της Κοινωνιολογίας.

Επίσης έχει θέση πολύ ψηλά τον πήχη καθώς με την ολοκλήρωση των σπουδών του θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στη εκπαιδευτική ψυχολογία με σκοπό να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους.

Όπως έχει αναφέρει « Μέσα από τα παιδιά μπορείς να εξασκήσεις το «art therapy» ιδίως όταν είναι κλειστεί χαρακτήρες, μπορείς να βγάλεις τα συναισθήματα τους προς τα έξω, με ένα σχέδιο. Γενικά τα άτομα με αναπηρίες δεν είναι αποδεκτά και προσβάσιμα στο κοινωνικό σύνολο και έτσι αν δεν τους δοθούν οι ευκαιρίες από τώρα που είναι μικρά παιδιά, μετά θα συνεχίσουν έναν τρόπο ζωής όπου θα είναι εγκλωβισμένοι και περιθωριοποιημένοι.»,