Τρίκαλα: Ηλεκτρικά σκούτερ για ΑΜΕΑ, κάνουν πιο εύκολη τη ζωή ανθρώπων με αναπηρία

Άρωμα Μπαρτσελόνα στο δήμο Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Τρικάλων, παρουσιάστηκαν δράσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος, Cities4people. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στην Οξφόρδη, το Αμβούργο, την Κωνσταντινούπολη και τη Βουδαπέστη. Αφορά, την καλυτέρευση της κινητικότητας, μέσα από πολλές καινοτόμες ιδέες και υποστηρικτικά εργαλεία. Με νέες εφαρμογές, η πόλη θα αλλάξει και θα δημιουργηθούν νέες συνθήκες. Συνθήκες, οι οποίες θα είναι πιο βελτιωμένες και θα αφορούν όλους τους πολίτες.

ΑΜΕΑ: Ηλεκτρικό σκούτερ για αναπηρικά αμαξίδια!

Διαθέτει μηχανισμό που μετατρέπει το αναπηρικό αμαξίδιο σε σκούτερ, μόνο με μία κίνηση. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να πραγματοποιήσει ευκολότερα της δουλειές του και σε λιγότερο χρόνο. Ο Δήμος των Τρικκαίων βοηθά στο να μπορούν τα ΑΜΕΑ να παραλάβουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μηχανισμό. Αυτό γίνεται, αν ο πολίτης δώσει τα στοιχεία του και υπογράψει ένα σχετικό έγγραφο.

ΑΜΕΑ: Ερμάρια αποθήκευσης αντικειμένων

Δημιουργία ερμαριών σχεδιάζουν στα Τρίκαλα. Αποθηκευτικούς χώρους για να κλειδώνονται τα πράγματα κάποιου. Δίνονται σε πολίτες της πόλης των Τρικάλων ή τουρίστες και διαθέτουν διάφορα μεγέθη. Επίσης, δίνεται και ένα κίτρινο ποδήλατο για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

ΑΜΕΑ: Τρίκαλα με άρωμα από Μπάρτσα

Στις 23 Ιουνίου ροτ 2019 θα μαζευτούν παιδιά όλων των ηλικιών στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Εκεί, θα λάβει χώρα μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αναμένεται να μεταβούν στα Τρίκαλα για να βοηθήσουν τη συγκεκριμένη δράση. Εκεί, Έλληνες και πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να μάθουν μαζί τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Οι άνθρωποι της Μπάρτσα θα δώσουν σημαντικά μαθήματα ζωής και ποδοσφαίρου. Όλα αυτά με την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικαίων. Αυτό κι αν είναι καινοτομία.

Πηγή: tromaktiko.gr