Πορεία διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό παιδιών από το επίδομα αναπηρίας

Πορεία, ώστε να δείξουν την αντίθεση για τη διάκριση που γίνεται για τα παιδιά με αναπηρίες και τον αποκλεισμό τους από το επίδομα αναπηρίας, θα πραγματοποιήσουν οι γονείς παιδιών με αναπηρία, την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Η ημέρα είναι συμβολική, αφού η 10η Δεκεμβρίου είναι η μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι γονείς των παιδιών με αναπηρία θα έχουν ως αφετηρία το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να αφήσουν όπως σημειώνουν μήνυμα προς την αρμόδια υπουργό, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντήσουν άλλες οργανώσεις με σκοπό να παραδώσουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, επιστολή με τα αιτήματά τους.

Σχολιάζοντας στο SigmaLive, την απόφαση για την πορεία  διαμαρτυρίας, η Εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, Γιούλα Πιτσιάλη, είπε ότι  η πορεία γίνεται κυρίως για να δείξουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της αντικατάστασης του επιδόματος για παιδιά με μέτρια ή ήπια αναπηρία με σχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά τις θεραπείες παιδιών.

«Συζητήσαμε αρκετές φορές με την κα Αιμιλιανίδου, από τότε που είχε αλλάξει η πρόνοια να κρίνονται τα παιδιά μέτρια ή ήπια αναπηρία να μην παίρνουν επίδομα και στη συνέχεια δόθηκε ένα επίδομα για αυτά τα παιδιά γύρω στα 224 ευρώ. Πριν δύο βδομάδες ενημερώθηκα από γονείς ότι το επίδομα αυτό θα αντικατασταθεί από το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που δίνεται  για τις θεραπείες των παιδιών», είπε η κα Πιτσιάλη.

Πηγή: sigmalive.com