Ραδιομαραθώνιος: Έρανος αγάπης ή μια στοχοποίηση των ατόμων με αναπηρία;

Μια ανάρτηση στο Facebookμιας μητέρας παιδιού με αναπηρία, με προβλημάτισε πολύ σχετικά με την γενικότερη εικόνα και λειτουργία του Ραδιομαραθώνιου. Αναμφίβολα εδώ και καιρό έχει παραχθεί αρκετό έργο ας μην τα μηδενίζουμε όλα, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος.

Όπως ανάφερε στον προσωπικό της λογαριασμό «Πείτε ΟΧΙ στον Ραδιομαραθώνιο ! Εάν θέλετε να βοηθήσετε , βοηθήστε να μην ξαναγίνει στοχοποιόντας τα παιδιά με αναπηρίες! Προσβάλλει τα παιδιά μας , τους μειώνει την αξιοπρέπεια τους, δίνει λανθασμένα μνήματα οίκτου, εξισώνει την αγάπη με το χρήμα. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ , ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ..ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ αυτή την βδομάδα για να σας πείσουν να δώσετε τα χρήματα σας ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ..δεν φώναξαν ποτέ μαζί μας , δεν ζήτησαν υπηρεσίες , δεν ζήτησαν δικαιώματα ..Όλοι αυτοί που θα φιγουράρουν αυτές τις μέρες στα ράδα και στις τηλεοράσεις, μας έκλεισαν τις πόρτες όταν μιλούσαμε για έργα , για υπηρεσίες για κέντρα αποκατάστασης , για ενσωμάτωση των παιδιών , για εκπαίδευση για υγεία ..Φτάνει πλέον αυτή η Υποκρισία , την αγάπη δεν την δείχνουμε με χρήματα , αλλά με σεβασμό και αποδοχή.»

Μήπως ήρθε η ώρα το κράτος να αναλάβει της ευθύνες του σχετικά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής; Είναι καιρός εσείς που κάθεστε στα γραφειάκια σας βολεμένοι σε μια θέση με πολλά προνόμια να ξεβολευτείτε λιγάκι, και να κάνετε έργα που θα έχουν πραγματικό θετικό αντίκτυπο στην ζωή αυτών των ατόμων. Αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις ωραίες ομιλίες στα ΜΜΕ και δημιουργήστε υπηρεσίες, ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία.

Ξεχάστε τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις σας πως αυτά τα άτομα δεν μπορούν να ενταχθούν κανονικά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σας βεβαιώνω πως μπορούν να είναι ισάξια μέλη της κοινωνίας μας, φτάνει να έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Πείτε ΟΧΙ στον Ραδιομαραθώνιο ! Εαν θέλετε να βοηθήσετε , βοηθήστε να μήν ξαναγίνει στοχοποιόντας τα παιδιά με…

Δημοσιεύτηκε από Yioula Pitsiali στις Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019