Βίντεο σοκ: Σέρνουν στο πάτωμα άτομα με αναπηρίες σε ίδρυμα στη Λεμεσό – Φωνές στους τρόφιμους

Καταγγελίες για κακομεταχείριση και κακοποίηση τροφίμων βλέπουν το φως της δημοσιότητας εναντίον ιδρύματος για άτομα με νοητικές αναπηρίες που βρίσκεται στη Λεμεσό.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Omega υπάρχουν σκηνές κακομεταχείρισης αλλά και λεκτικής βίας εναντίον τροφίμων του ιδρύματος.

Στο βίντεο διακρίνεται η μετακίνηση ενήλικης με σύρσιμο στο πάτωμα, ακούονται έντονες φωνές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και άλλα κρούσματα κακομεταχείρισης, τα οποία εξετάζονται απο την αστυνομία, ενώ τρόφιμοι μεταφέρθηκαν και στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα βρέθηκε και στο παρελθόν στο στόχαστρο των αρμόδιων υπηρεσιών αφού υπήρξαν καταγγελίες για περιστατικά βίας που συνέβησαν πριν από αρκετά χρόνια αλλά δεν έχουν, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, διερευνηθεί λεπτομερώς.

Στο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων φροντιστριών για κακοποίηση, ωστόσο εργάζονται ακόμη στο ίδρυμα.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακομεταχείρισης στο ίδρυμα, φροντίστριες μη αντέχοντας τις συνθήκες που επικρατούν, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Τα νέα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Το γραφείο ευημερίας έλαβε στο παρελθόν επιστολές στις οποίες περιέχονται καταγγελίες για τον τρόπο μεταχείρισης των τροφίμων του ιδρύματος.

Πηγή: omegalive.com.cy