Ξένος στην ίδια σου την πόλη. Κατά ποσό οι καφετέριες και τα εστιατόριο είναι προσβάσιμη για Α.Μ.Ε.Α.;

Έχει καταντήσει αστείο πλέον το θέμα με την προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες σε δημόσιους χώρους, οι νόμοι τελικά υπάρχουν μόνο για στολίζουν τα γραφεία του κράτους.

Χθες στην Λαρνακα ένας συμπολίτης μας με αναπηρία θέλησε να δειπνήσει μαζί όπως όλοι μας, μόνο που η βραδιά δεν εξελίχθηκε ομαλά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν έφθασε στο εστιατόριο υπειρχαι μεν ράμπα αλλά η κλίση ήταν πολύ μεγάλη, πρέπει να είσαι αναβάτης για την βγεις. Εύστοχος όμως με την βοήθεια των φίλων του κατάφερε να βγει. Αλλά δεν τελειώνουν εδώ τα προβλήματα, μετά από ώρα θέλει σε να παει στην τουαλέτα, όμως στο εστιατόριο δεν υπήρχε τουαλέτα για άτομα με αναπηρίες και θα έπρεπε να ανάβει 30 σκαλια, πράγμα αδύνατο. Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει, αν είναι δυνατό σε πια εποχή ζούμε.

Θα πρέπει όλοι οι φορείς να εξετάσουν το θέμα πιο ζεστά και οι νόμοι να γίνουν πιο αυστηρή. Όλοι μας ξέρουμε ποσό δύσκολη είναι η ζωή ενός ατόμου με ανάπηρου ας προσυλοθουμε στο πως θα ευκοληνουμαι την ζωή αυτών των ανθρώπων και όχι να την δυσκολευτούμε.