Καλή επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή στους Παγκόσμιους Αγώνες ατόμων με αναπηρίες IWAS 2019

Το μέλος της Εθνικής Παραολυμπιακής επιτροπής Κύπρου Κυριάκος Τσιουπανής εύχεται στην Παγκύπρια Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην International Wheelchair and Amputee Sports Federation (IWAS) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «κάθε επιτυχία».

Η αποστολή της Κύπρου αποτελείται από 16 αθλητές, καθώς και προπονητές οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αγωνίσματα όπως η κολύμβηση, η τοξοβολία, η επιτραπέζια αντισφαίριση και ο στίβος. Ο Τσιουπανής ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή. Το σημαντικό είναι ότι καινούριοι αθλητές έρχονται κοντά στα παραολυμπιακά αθλήματα».

Συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι «βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο έχουμε μια αλλαγή στο τρόπο που τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό. Η διοργάνωση αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δίνεται η ευκαιρία να γίνει διεθνής κατηγοριοποίηση των αθλητών καθώς και να δούμε τους χρόνους και επιδόσεις τους ούτως ώστε να αυξήσουμε την συμμετοχή μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η ενεργή συμμετοχή στην άθληση είναι ο καλύτερος τρόπος για επανένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μόνο η συμμετοχή τους, τους κατατάσσει στους νικητές. Καλή επιτυχία Κύπρος!».

Πηγή: www.elemessos.com