28χρονος παραπληγικός ανέβηκε με τα χέρια στο Έβερεστ και έγραψε ιστορία

Ο 28χρονος Σκοτ Ντούλαν έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παραπληγικός ο οποίος κατόρθωσε να φτάσει σε ύψος 5.364 μέτρων στο Έβερεστ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Αυστραλός άνδρας χρειάστηκε 10 μέρες προκειμένου να βρεθεί στην αρχική βάση των ορειβατών, στο ψηλότερο βουνό του κόσμου, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητάς του ήταν το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της ανάβασης στο βραχώδες έδαφος δε δίστασε να «περπατήσει» ακόμη και με τα χέρια προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.

«Είχα δυσκολία ακόμα και να ανασάνω γιατί χρησιμοποιούσα τα χέρια μου αλλά μετά θυμήθηκα να κοιτάξω ψηλά και να δω τους 20 φίλους που ήταν μαζί μου. Όταν έφτασα στη βάση όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν και αυτό ήταν συγκινητικό» περιέγραψε τις στιγμές τις οποίες βίωσε ο Ντούλαν.

Ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας την οποίαν κατέβαλε ο 28χρονος, είναι το γεγονός πως προκειμένου να φτάσει ως εκεί «έλιωσε» 5 ζευγάρια γάντια, ενώ κατά την έβδομη ημέρα έσπασαν οι ρόδες του αναπηρικού αμαξιδίου του.

Ο Αυστραλός άνδρας καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλικία 17 ετών όταν υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη έπειτα από ατύχημα με τη μηχανή του.

Πηγή: diaforetiko.gr