Το Success Story της Κύπρου στους άστεγους

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των αστέγων στην Κύπρο καταδεικνύουν στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Συνολικά 129 περιπτώσεις αστέγων έτυχαν διαχείρισης από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας κατά το 2017, ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων αυτών ανερχόταν το 2016 στις 49 και το 2015 στις 26.

Σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου, από τα περιστατικά που έχουν τύχει χειρισμού μέχρι σήμερα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας φαίνεται ότι οι άστεγοι στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί ή Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε εγκαταστάθηκαν για σκοπούς εξεύρεσης εργασίας.

Το θέμα της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, τα προβλήματα που προκαλούνται κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στρατηγικής πολιτικής και λήψης μέτρων για αντιμετώπισή τους συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, με την Κίνηση για το Δικαίωμα Στέγασης να κάνει λόγο για «γύμνια του κράτους» και να αναφέρεται στο ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων κατά της Δημοκρατίας ακόμα και εκτός Κύπρου. Έχουμε βαρεθεί κύριοι τις πολιτικές που στραγγαλίζουν τον πολίτη και τον υποχρεώνουν να ζει στα παγκάκια.

Πηγή: http://businessnews.tothemaonline.com/economy/cyprus/2018/12/03/menoyn-sto-dromo-oi-kyprioi-–-ragdaia-ayksisi-toy-arithmoy-ton-astegon/